Huis Vermeylen werd opgericht door René Vermeylen & Paula Wolfs, en opende zijn deuren voor het eerst in 1953.

Het destijds jonge koppel begon met volle moed aan dit grootse project.  Terwijl Paula de bloeiende zaak leidde, vond je René altijd wel ergens terug in het straatbeeld, huizen en villa's in verschillende groottes en stijlen aan het opknappen en verfraaien.
'De schilder van Vermeylen' werd een begrip in Heverlee en omstreken.

Zo'n 25 jaar later, op 1 januari 1978 werd de handel officieel overgenomen door zoon Marcel Vermeylen en diens vrouw Diane Vanaeken.
Door de jaren heen is Diane de winkel met evenveel passie en zorg blijven runnen; bewijs hiervan de zovele trouwe klanten die al jarenlang over de vloer komen.
In de eerste plaats voor deskundig en professioneel advies, maar zeker niet minder voor de immer vriendelijke babbel en het luisterend oor!
Intussen staat ook Marcel in de wijde omtrek bekend als dé vakman voor al uw schilder- en decoratiewerken.
Als u over 'de schilder' hoort praten, weet u wie er bedoeld wordt!

In 2002 was het tijd voor vernieuwing en onderging de zaak ingrijpende veranderingen.  Aan de ene kant sloot de winkel op de Naamsesteenweg na 50 jaar zijn deuren.  Aan de andere kant - letterlijk - werd op de Waversebaan een nieuwe, kleinere, maar verbeterde versie geopend.
Aangepast aan de moderne, vernieuwde technieken in de sector, maar nog steeds dezelfde kwaliteit en persoonlijke service van weleer...

Paula Wolfs met haar 3 kinderen voor de zaak.  
In het midden Marcel, die later de zaak samen met zijn vrouw zou overnemen.